Activiteiten

55-Plus Tai Chi

Tai Chi is een therapievorm van de traditionele Chinese geneeskunde. Tai betekent meest verheven, Chi staat voor levensenergie. Tai Chi kun je dus vertalen als het trainen van de levensenergie.

 

Simpel en effectief 

Wij vertalen Tai Chi naar een simpele en effectieve bewegingsvorm. Tijdens de lessen worden de oefeningen staand of zittend uitgevoerd. De bewegingen, ademhalingstechnieken, klankvormen en inbeeldingen helpen het lichaam in evenwicht te brengen en te houden. Dus Tai Chi heeft een positieve werking op de gezondheid. Het helpt bij het voorkomen van ziektes en beperkingen, maar kan ook een heleboel chronische klachten verzachten of herstellen zoals reumatische klachten en aandoeningen van de organen. Stress, fysieke en geestelijke vermoeidheid worden verminderd. Kortom: Tai Chi maakt je innerlijk rustiger, maar ook actiever in het dagelijks leven. Het zorgt dat je beter in je vel zit, dus beter in balans bent. Na afloop drinkt u gezamenlijk een kopje koffie of thee.

Waar en wanneer

  • In Ouderensteunpunt De Elsenborch aan de Weegbreestraat 2 in Bergen op Zoom geeft Frans Borremans les op maandagochtend van 09.15 tot 10.15 uur en van 10.45 tot 11.45 uur.
  • In Ouderensteunpunt Aen de Fonteyne aan de v.d. Goesstraat 10 in Bergen op Zoom geeft Frans Borremans les op donderdagochtend van 09.30 tot 10.30 uur en van 11.00 uur tot 12.00 uur.
  • In Ontmoetingscentrum De Wittenhorst aan de Schoolstraat 6 in Halsteren geeft Mary de Jonge les op woensdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur en op donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur.
  • In de Korenaer geeft Frans Borremans les op donderdagmiddag van 16.00-17.00 uur en vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur.

Meer informatie of aanmelden?

Bel 0164 – 237056  en vraag naar Hans de Rooij of Anja Withagen of stel uw vraag via email activiteiten@wijzijntraversegroep.nl

Deze les is voor alle 55-plussers die graag willen werken aan hun levensenergie door beweging en ademhalingsoefeningen. De kosten zijn €3 per les en het is mogelijk om mee te doen aan een gratis vrijblijvende proefles.

Misschien ook interessant

  • Alleenstaand zijn kan veel redenen hebben. U kunt uw partner verloren hebben, gescheiden zijn of single zijn. Voor veel alleenstaanden kan het moeilijk zijn om contacten en daaruit voortvloeiende activiteiten te ondernemen en te onderhouden. Eenzaamheid of ‘het vijfde wiel aan de wagen’ kan hierbij het gevoel zijn.

  • Ouder worden kan problemen en beperkingen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld beperkingen op het gebied van bewegen en uithoudingsvermogen. Ook problemen op het gebied van ontspannen komen voor, zoals verminderde slaap en verwerkingsproblemen. Dit hoort bij het leven, maar kan wel uw doen en laten beïnvloeden. Samen kunnen we hieraan werken.

  • Wilt u leren hoe u van een kiekje een echte foto maakt? Neem dan deel aan de fotografiecursus ‘Van kiekje tot foto’. Albert Joosen, zeer bekend als fotograaf in Bergen op Zoom, geeft fotografieles aan 55-plussers. Albert zal dat op de hem bekende bevlogen, vakkundige en voor anderen zeer inspirerende wijze doen.

Stel uw vraag