Nieuws

Flying Team voorkomt gestunt met vuurwerk  

In Bergen op Zoom en Halsteren gaat ons Flying Team de komende dagen de straten op. Zo'n veertig jongeren gaan in gesprek met jongeren in hun wijk. Doel: vuurwerkoverlast tegengaan en ongelukken voorkomen.  

Fotobij: Van alle 1300 leerlingen die voorlichting kregen, wist groep 8 van basisschool Het Kompas het meest te vertellen, over veilig en rescpectvol omgaan met vuurwerk.

Net als vorige jaren gaan jongeren in het Flying Team op straat in gesprek met andere jongeren. Ze geven tips. Hoe steek je vuurwerk veilig af? Wat gaat er vaak mis en waarom? Hoe voorkom je ongelukken? Ze delen aansteeklonten af: veel veiliger dan het gerommel met lucifers. De jongeren die meelopen in het Flying Team kennen de jongeren in de wijken. Dat maakt het contact makkelijker. 

Voorlichting op scholen: veiligheid en respect
Ook op scholen is het Flying Team de aflopen weken actief geweest. Van begin november tot half december zijn er 50 voorlichtingsbijeenkomsten geweest op basisscholen en in brugklassen, in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat, voor in totaal 1300 leerlingen. Onze opbouwwerkers verzorgden deze lessen samen met mensen van de politie.

Groep acht van basisschool Het Kompas wist het meest te vertellen over vuurwerk. Dit is dan ook de winnende groep van alle groepen die dit jaar vuurwerkvoorlichting kregen. De leerlingen wisten het meest wist te vertellen over normen en waarden, omgang met passanten, over hoe je het vuurwerk het meest veilig afsteekt en waar je op moet letten.  

Sinds 1 december zijn twee jongeren van het Flying Team al actief in de wijken. De rest van het Flying Team, ongeveer 40 jongeren, gaan vanaf 28 december de straat op. Ze zijn daar te vinden tot en met 31 december. Het Flying Team wordt gecoördineerd door onze opbouwwerkers Clint Koolen, Kamal el Bousksaki en Hafid Taheri.

Stel uw vraag