Activiteiten

55-Plus Tai Chi

Tai Chi is een therapievorm van de traditionele Chinese geneeskunde. Tai betekent meest verheven, Chi staat voor levensenergie. Tai Chi kun je dus vertalen als het trainen van de levensenergie.

 

Simpel en effectief 

Wij vertalen Tai Chi naar een simpele en effectieve bewegingsvorm. Tijdens de lessen worden de oefeningen staand of zittend uitgevoerd. De bewegingen, ademhalingstechnieken, klankvormen en inbeeldingen helpen het lichaam in evenwicht te brengen en te houden. Dus Tai Chi heeft een positieve werking op de gezondheid. Het helpt bij het voorkomen van ziektes en beperkingen, maar kan ook een heleboel chronische klachten verzachten of herstellen zoals reumatische klachten en aandoeningen van de organen. Stress, fysieke en geestelijke vermoeidheid worden verminderd. Kortom: Tai Chi maakt je innerlijk rustiger, maar ook actiever in het dagelijks leven. Het zorgt dat je beter in je vel zit, dus beter in balans bent. Na afloop drinkt u gezamenlijk een kopje koffie of thee.

Waar en wanneer

Maandag

Het Fort

  9:30-10:30

 € 3,-

Docent: Henny van Geel

Maandag

Het Fort

10:45-11:45

 € 3,-

Docent: Henny van Geel

Woensdag

Wittenhorst (Halsteren)

13:30-14:30

 € 3,-

Docent: Mary de Jonge

Donderdag

Het Fort

  9:30-10:30

 € 3,-

Docent: Henny van Geel

Donderdag

Het Fort

11:00-12:00

 € 3,- 

Docent: Henny van Geel

Donderdag

Wittenhorst (Halsteren)

13:30-14:30

 € 3,- 

Docent: Mary de Jonge

  Donderdag

  Wittenhorst     (Halsteren)   14:45-15:45    € 3,-   Docent: Mary de Jonge


Meer informatie of aanmelden?

Bel 0164 - 237056  en vraag naar Hans de Rooij of Anja Withagen of stel uw vraag via email activiteiten@wijzijntraversegroep.nl

Deze les is voor alle 55-plussers die graag willen werken aan hun levensenergie door beweging en ademhalingsoefeningen. De kosten zijn 3 euro per les en het is mogelijk om vrijblijvend mee te doen aan een gratis proefles.

 • Kosten
  De kosten zijn 3 euro per les
 • Tijdstip
  14.45-15.45 uur

Misschien ook interessant

 • Nordic Walking

  Stayokay

  Wandelen met stokken is een complete training die geschikt is voor iedereen. Nordic Walking is eigenlijk wandelen+! U verbetert uw conditie, traint uw benen, billen, buik, rug en armen en u heeft weinig kans op blessures. En u geniet ook nog eens van de buitenlucht, samen met een groep leeftijdsgenoten! Na afloop drinkt u gezamenlijk koffie of thee (op eigen kosten).

 • 55-pluskoor ‘The Sunflowers’

  Ontmoetingscentrum het Zonneplein

  Het 55-pluskoor ‘The Sunflowers’ kan nog altijd dames en heren gebruiken die graag zingen. The Sunflowers staan onder leiding van Ineke de Vries en het koor repeteert iedere woensdagochtend van 10.15 tot 11.30 uur in steunpunt het Zonneplein in Bergen op Zoom.

Stel uw vraag