Nieuws

Informatiemarkt over taalvrijwilligerswerk op zaterdag 9 april

Zaterdag 9 april is er van 11.00 – 15.00 uur een informatiemarkt over taalvrijwilligerswerk in de Bibliotheek in Bergen op Zoom. De markt is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar zinvol vrijwilligerswerk in de eigen buurt of wijk, het leuk vindt om met taal en mensen te werken en beschikt over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit.

Laaggeletterdheid is in Nederland een groot probleem. Ongeveer 13.000 inwoners van de gemeente Bergen op Zoom hebben moeite met lezen en schrijven, dit cijfer ligt in onze gemeente boven het landelijk gemiddelde. In Bergen op Zoom zetten diverse organisaties zich in voor de bestrijding van laaggeletterdheid en het begeleiden van anderstaligen.

De Bibliotheek West-Brabant, Vluchtelingenwerk, Humanitas, VoorleesExpress (onderdeel van WijZijn Traverse Groep), Bij Bosshardt (Leger des Heils) en het V.I.V. (Vrouwen Integratie Vandaag) zoeken enthousiaste vrijwilligers, die een paar uur per week tijd hebben. Zo kun je als vrijwilliger aan de slag met een groepje taalcursisten, individueel, als voorlezer of als taalmaatje.

Ook de medewerkers van het Vrijwilligers Informatie Punt zijn aanwezig. 

Zaterdag 9 april van 11.00 – 15.00 uur
Bibliotheek West-Brabant Kortemeestraat 17 in Bergen op Zoom 

Stel uw vraag