Nieuws

SOVA-training geeft kinderen meer zelfvertrouwen

Op dinsdagmiddag 8 februari 2022 start een nieuwe SOVA-training voor kinderen van 7 tot 9 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Bergen op Zoom. Doel van deze training is om kinderen sociaal vaardiger te maken waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. 

Zekerder worden in contact met anderen

“Een SOVA-training is bedoeld voor kinderen die sociaal nog niet zo vaardig zijn waardoor ze problemen ervaren in contact met anderen. Het kind heeft bijvoorbeeld moeite met vriendjes te maken of is erg verlegen en durft geen ‘nee’ te zeggen. Sommige kinderen hebben veel ruzie, worden gepest of trekken zich terug uit sociale situaties.  Een SOVA-training geeft hen handvatten om beter om te gaan met deze situaties en zekerder te worden”, aldus Britt Koopman van WijZijn Bergen op Zoom.

Samen oefenen

“De SOVA-training bestaat uit 9 bijeenkomsten op dinsdagmiddag van 15.30 – 16.30 uur bij WijZijn Bergen op Zoom op de Jacob Obrechtlaan 5 in Bergen op Zoom. De training start op dinsdag 8 februari. Tijdens de training gaan onze ervaren maatschappelijke werkers in op verschillende vragen: Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen en maak ik contact met anderen? Hoe kom ik voor mezelf op en ga ik om met moeilijke situaties bijvoorbeeld ruzie of pesten? Door hierover te praten en samen te oefenen zien we dat kinderen na deze training steviger in hun schoenen staan. Ze kunnen hierdoor beter hun grenzen aangeven en eigen keuzes maken”.

Aanmelden

Aanmelden voor de SOVA-training kan tot dinsdag 1 februari. Je kunt hiervoor contact opnemen met Britt Koopman E-mail: britt.koopman@wijzijntraversegroep.nl Telefoon: 0164-29 94 91. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus reageer op tijd want vol is vol.

Stel uw vraag