Nieuws

Weerbaarheidstraining geeft kinderen meer zelfvertrouwen

Begin februari start een nieuwe weerbaarheidstraining voor kinderen van 8 tot 12 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Bergen op Zoom. Doel van deze training is om kinderen te leren voor zichzelf op te komen waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en uitdagingen aankunnen.

Zekerder worden in contact met anderen

“Een weerbaarheidstraining is bedoeld voor kinderen die het lastig vinden om voor zichzelf op te komen of om te gaan met emoties. Het kind heeft bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen, denkt negatief over zichzelf en voelt veel spanning in zijn/haar lijf. Sommige kinderen worden gepest of trekken zich terug uit sociale situaties. Een weerbaarheidstraining geeft hen handvatten om beter om te gaan met deze situaties en zekerder te worden”, aldus Britt Koopman van WijZijn Bergen op Zoom.

Samen oefenen

“De weerbaarheidstraining (vervanging van vroegere Sova-training) bestaat uit 8 bijeenkomsten op maandag- of dinsdagmiddag tussen 15.00 – 17.30 uur bij basisschool Het Palet, Frans Halsstraat 25 in Bergen op Zoom. Deelnemers worden verdeeld in twee groepen; 7-9 jaar en 10-12 jaar. De training start begin februari. Tijdens de training gaan onze ervaren jeugdprofessionals, samen met de professionals van de Gemeente Bergen op Zoom, in op verschillende onderwerpen: Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? Hoe draai ik niet helpende gedachten om naar positieve gedachten? Hoe kom ik voor mezelf op en ga ik om met moeilijke situaties bijvoorbeeld ruzie of pesten? Door hierover te praten en samen te oefenen zien we dat kinderen na deze training steviger in hun schoenen staan. Ze krijgen hierdoor een beter zelfbeeld en kunnen beter met emoties omgaan.”

Aanmelden

Aanmelden voor de weerbaarheidstraining kan via de website van de Gemeente Bergen op Zoom. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus reageer op tijd want vol is vol.

Stel uw vraag