Trainingen

Tillen voor Mantelzorgers

Heeft u wel eens last van uw rug als u uw naaste helpt met omhoog komen? Wilt u weten hoe u rugklachten kunt voorkomen? Maar weet u niet hoe?

Dan is de workshop Tillen voor Mantelzorgers van Mantelzorg Bergen op Zoom iets voor u!!!

Tillen is belastend voor uw rug, maar ook voor uw schouders, armen en handen.  Maar als u iemand verzorgt, kan het soms voorkomen dat u de ander moet tillen. Bv om hem of haar van het bed naar een stoel te helpen, om te rollen als het bed verschoond moet worden of tijdens het toiletbezoek. Er zijn tiltechnieken die klachten kunnen voorkomen.

Het steunpunt Mantelzorg Bergen op Zoom biedt u in samenwerking met Lianne van Oort, trainer bij TWB, Thuiszorg met Aandacht een workshop aan om deze tiltechnieken te leren. U leert hoe u moet tillen en zo dus klachten in de toekomst kan voorkomen.

 • Beschikbare data

  U kunt zich aanmelden voor deze workshop via info@mantelzorgboz.nl of telefonisch via Vraagwijzer Bergen op Zoom 0164-29 94 91

 • Kosten
  gratis
 • Tijdstip
  13.00 – 15.00 uur

Misschien ook interessant

 • Voor kinderen is een echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis. Kinderen zien en voelen het verdriet van de ouder(s) en willen hen niet tot last zijn. De cursus ‘Kinderen in een echtscheiding' (KIES) biedt kinderen een plek om hun beleving te delen met andere kinderen.

  De KIES-groep van WijZijn Traverse Groep leert kinderen omgaan met de nieuwe situatie en alles wat ze moeilijk vinden aan de scheiding. Kinderen leren kiezen voor eigen gedachten, gevoel, gedrag en handelen. Door ervaringen met elkaar te delen, voelen kinderen dat wat zij voelen en ervaren reëel en gewoon is. 

 • Waarom zeg ik geen ‘nee’ als mijn vrienden vragen om iets te doen wat ik niet wil? Hoe komt het dat ik wordt gepest of anderen niet met mij willen spelen? Vaak weten kinderen die met deze vragen rondlopen niet hoe ze voor zichzelf kunnen opkomen. De SOVA training helpt hen om steviger in hun schoenen staan. Hierdoor kunnen ze beter hun grenzen aangeven en eigen keuzes maken.

 • KOM IN ACTIE!

  Als u eraan toe bent om uw leven een nieuwe koers te geven, neem dan het heft in eigen hand. Meldt u aan voor deze nieuwe, uitdagende en leerzame training van WijZijn Traverse Groep. 

Stel uw vraag