Trainingen

Tillen voor Mantelzorgers

Heeft u wel eens last van uw rug als u uw naaste helpt met omhoog komen? Wilt u weten hoe u rugklachten kunt voorkomen? Maar weet u niet hoe?

Dan is de workshop Tillen voor Mantelzorgers van Mantelzorg Bergen op Zoom iets voor u!!!

Tillen is belastend voor uw rug, maar ook voor uw schouders, armen en handen.  Maar als u iemand verzorgt, kan het soms voorkomen dat u de ander moet tillen. Bv om hem of haar van het bed naar een stoel te helpen, om te rollen als het bed verschoond moet worden of tijdens het toiletbezoek. Er zijn tiltechnieken die klachten kunnen voorkomen.

Het steunpunt Mantelzorg Bergen op Zoom biedt u in samenwerking met Lianne van Oort, trainer bij TWB, Thuiszorg met Aandacht een workshop aan om deze tiltechnieken te leren. U leert hoe u moet tillen en zo dus klachten in de toekomst kan voorkomen.

 • Beschikbare data

  U kunt zich aanmelden voor deze workshop via info@mantelzorgboz.nl of telefonisch via Vraagwijzer Bergen op Zoom 0164-299491

 • Kosten
  gratis
 • Tijdstip
  13.00 – 15.00 uur

Misschien ook interessant

 • U voelt zich soms onzeker in contacten met anderen. Het lukt dan niet voldoende om duidelijk te maken wat u voelt of wilt. U wordt niet altijd begrepen en krijgt hierdoor soms problemen met anderen.  

  Voor uzelf opkomen vindt u moeilijk en uw mening geven in een groep durft u niet. Het begint al bij kennismaken of het maken van een praatje. Hoe doe je dat? Herkenbaar? Dan kan de training ‘Opkomen voor jezelf’ u helpen.

   

 • Voor kinderen is een echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis. Kinderen zien en voelen het verdriet van de ouder(s) en willen hen niet tot last zijn. De cursus ‘Kinderen in een echtscheiding' (KIES) biedt kinderen een plek om hun beleving te delen met andere kinderen.

  De KIES-groep van WijZijn Traverse Groep leert kinderen omgaan met de nieuwe situatie en alles wat ze moeilijk vinden aan de scheiding. Kinderen leren kiezen voor eigen gedachten, gevoel, gedrag en handelen. Door ervaringen met elkaar te delen, voelen kinderen dat wat zij voelen en ervaren reëel en gewoon is. 

Stel uw vraag