Vrijwilligersvacatures

Fijn dat u zich wilt inzetten als vrijwilliger! Want vrijwilligers zijn onmisbaar.

Onze vacatures

Hieronder vindt u openstaande vrijwilligersvacatures. We hebben een heel divers aanbod aan vrijwilligerswerk. Er is plaats voor doeners én denkers. Heeft u een eigen idee? Heeft u deskundigheid, of ervaring, die u graag wilt inzetten? Dan maken wij graag een afspraak. Voor andere vacatures in uw gemeente kunt u terecht op de website van VIP Bergen op Zoom / Steenbergen. Daar vindt u alle vacatures in uw gemeente.

 

Vacatures

24 vacature(s) gevonden

 • Vrijwilliger digipunt Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Vrijwilliger digitale ondersteuning

  Het DigiPunt is een spreekuur waar een goed opgeleide en ervaren vrijwilliger kan helpen met het invullen van (aanvraag-) formulieren op internet en deze ook gaat versturen via email of een website.

  Daar zoeken we vrijwilligers voor die op één of meerdere middagen per week dat willen doen. Dit gebeurt in een spreekkamer van Vraagwijzer aan Jacob Obrechtlaan 5 te Bergen op Zoom.

 • Leden cliëntenraad

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  WijZijn Traverse Groep heeft per 1 januari plaats voor

  leden cliëntenraad (M/V)

  WijZijn Traverse Groep staat voor veerkrachtige mensen en veerkrachtige wijken. We ondersteunen kwetsbare mensen om weer grip te krijgen op hun leven. En we versterken bestaande en nieuwe krachten in wijken. Zodat iedereen mee kan doen. Dat kunnen we alleen samen met anderen.

  Met partners, met mensen uit de wijk en met cliënten. Niet voor niets is onze slogan: samen krijgen we meer voor elkaar.

 • Een gastheer/ dame gezocht voor de Kastanje in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  We zoeken met spoed een enthousiaste vrijwilliger voor het begeleiden van activiteiten in Ontmoetingscentrum De Kastanje
  Kastanjelaan 164
  4621 HK Bergen op Zoom

  We zoeken iemand die (vanaf september) op donderdagmiddag tussen 13:00- 17:00 beschikbaar is.

  We zoeken iemand die:

  • Graag met ouderen werk
  • Geduld heeft
  • Een teamspeler is
  • Het leuk vind om het beste in mensen boven te halen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Jongenelen via

  theo.jongenelen@wijzijntraversegroep.nl

  Of u kunt onderstaand contactformulier invullen.

 • Lid van de klachtencommissie

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  In verband met terugtreding van een van haar leden, is de klachtencommissie op zoek naar versterking. Medewerkers en vrijwilligers van WijZijn Traverse Groep kunnen geen zitting nemen in de klachtencommissie.

 • Nieuwe buurtbemiddelaars gezocht in West Brabant en Tholen

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  Vrijwilliger Buurtbemiddeling West-Brabant en Tholen

  De buurtbemiddelingsprojecten van WijZijn zoeken nieuwe vrijwilligers

  Bij buurtbemiddeling ondersteunen hierin opgeleide vrijwilligers bewoner met burenproblemen, overlast en irritaties om deze samen met de buren op te lossen. In Tholen, Steenbergen, Roosendaal en Bergen op Zoom neemt de vraag naar ondersteuning toe. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. We organiseren een regionale Basistraining buurtbemiddeling in Bergen op Zoom  16 en 17 november van 9.30 tot 16.30 en 13 januari van 14.30 tot 21.30.

   

 • Vrijwilliger gastheer of gastdame gezocht voor steunpunten in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Wij zijn opzoek naar een enthousiaste heer of vrouw die het leuk vind om gasten van de ouderenactiviteiten van een kopje koffie/ thee te voorzien.

   

 • Vrijwillige trainer bij WijZijn Bergen op Zoom (Vrijwilligersacademie) in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  Vrijwillige trainer

  De Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom organiseert workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers en mantelzorgers.


  De trainersgroep bestaat uit mensen met diverse achtergronden, die het leuk vinden om bezig te zijn met het overbrengen van kennis en het geven van inzichten en toepassingsmogelijkheden in het vrijwilligerswerk.

 • Organisatievrijwilliger bij WijZijn Bergen op Zoom (Vrijwilligersacademie) in Bergen op Zoom/ bij Roosendaal voor Elkaar in Roosendaal

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  De Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom/ vrijwilligerscollege in Roosendaal organiseert gratis workshops, trainingen, cursussen en presentaties voor vrijwilligers en mantelzorgers in Bergen op Zoom.
  Het aanbod wordt samengesteld om vrijwilligers en mantelzorgers te inspireren en te ondersteunen in het werk dat zij voor anderen doen.
  Het organiseren van de bijeenkomsten brengt het nodige werk met zich mee. Van idee tot realisatie is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt en dat acties worden opgevolgd binnen een doorgaans strak tijdschema.
   

   

 • Vrijwillige coördinator taalcafe bibliotheek Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Gezocht: Vrijwillige coördinator taalcafé Bergen op Zoom
  (voor gemiddeld 2 tot 3 uur per week)

  Het taalcafé is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat specifiek om ontmoeting en conversatie. Het is dus géén taalcoaching. Vrijwilligers en deelnemers vormen kleine groepjes en spreken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Familie, sport, gekke spreekwoorden en hoe je zeep maakt; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers sluiten iedere week aan, anderen wanneer het hen uitkomt. Er is altijd een coördinator aanwezig die rond loopt en aanschuift bij verschillende tafels. Maar graag willen wij daar iemand bij. En die coördinator kun jij zijn!

   

 • Wij zoeken vrijwilligers voor in de leukste en hipste doorgeefwinkel van Noord-Brabant.

  Omgeving Bergen op Zoom

  We zoeken voor de weggeefwinkel in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom enthausiaste vrijwilligers die willen meehelpen en meedenken in de Deelboz.

 • Vrijwilliger mobiliteitsconsulent

  Omgeving Bergen op Zoom

  Vacature Mobiliteitsconsulent

  Mobiliteitsconsulenten zijn vrijwilligers die in de gemeente Bergen op Zoom inwoners adviseren hoe zij het beste van A naar B kunnen reizen. Mobiliteitsconsulenten informeren daarbij niet alleen over gebruik van het reguliere Openbaar Vervoer (OV), maar ook over de deeltaxi en andere vrijwillige vervoersdiensten binnen de gemeente Bergen op Zoom. Je helpt bij de aanvraag van een OV-chipkaart en informeert over het gebruik hiervan. Ook weet je mensen door te verwijzen voor specifieke vragen.

 • Vrijwillige chauffeurs gezocht voor onze maaltijddienst

  Omgeving Bergen op Zoom

  Chauffeurs gezocht voor onze maaltijdendienst!

   

  Vanwege een verhuizing naar een ander pand, staan wij voor een nieuwe uitdaging: het logistiek plannen en het opnieuw vormgeven  van onze maaltijdenservice in Bergen op Zoom.

  Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs. Rond 08.00 uur stap jij in onze koelwagen en rijd je naar onze leverancier in Hoogerheide. Daar laad je de maaltijden (die klaar staan) in en rijd je vervolgens weer terug naar Bergen op Zoom. Hier wordt dan het stokje van je overgenomen door collega vrijwilligers. Zij zorgen verder voor de verspreiding van de maaltijden bij onze klanten thuis.

  Ben jij een vroege vogel, in het bezit van een geldig rijbewijs en bereid één of meerdere ochtenden per week een uurtje te besteden aan vrijwilligerswerk, dan nodigen wij je van harte uit te reageren.

  Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Saskya de Keijzer, Sociaal Werker Mantelzorg en Vrijwilligerswerk Bergen op Zoom, via: saskya.dekeijzer@wijzijntraversegroep.nl.

 • Vrijwilliger Voorlezer bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Geen kind zonder voorlezen: word voorlezer bij de VoorleesExpress

  Voorlezen, kinderen enthousiasmeren en ouders stimuleren; dat doe je als voorlezer. Je gaat twintig keer voorlezen bij een gezin thuis en neemt zelf een tas vol boeken mee. Samen kijken jullie hoe het voorlezen past in de thuissituatie. Hierin word je begeleid door een coördinator.  Ook laat je het gezin kennismaken met de bibliotheek.
  Wil jij je inzetten om taalachterstand bij kinderen te voorkomen? Hou je van voorlezen en wil je dit graag delen? Dan staat er ook een gezin op jou te wachten..

 • Vrijwilliger Coordinator bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Coördinator bij de Voorleesexpress

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen

  Geen kind zonder voorlezen: word coördinator bij de VoorleesExpress!

  De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. We stellen ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen met een taalachterstand of kinderen die dreigen een achterstand op te lopen.

  Een coördinator ondersteunt vijf voorlezers en gezinnen en vormt de schakel tussen de voorlezer en de lokale projectleider.

  Lijkt het je leuk om als coördinator aan de slag te gaan? WijZijn coördineert het project in Roosendaal, Bergen op Zoom, Rucphen en Steenbergen.

 • Chauffeurs gezocht voor onze maaltijdendienst in Bergen op Zoom!

  Omgeving Bergen op Zoom

  Chauffeurs gezocht voor onze maaltijdendienst!

   

  Vanwege een verhuizing naar een ander pand, staan wij voor een nieuwe uitdaging: het logistiek plannen en het opnieuw vormgeven  van onze maaltijdenservice in Bergen op Zoom.

  Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste chauffeurs. Rond 08.00 uur stap jij in onze koelwagen en rijd je naar onze leverancier in Hoogerheide. Daar laad je de maaltijden (die klaar staan) in en rijd je vervolgens weer terug naar Bergen op Zoom. Hier wordt dan het stokje van je overgenomen door collega vrijwilligers. Zij zorgen verder voor de verspreiding van de maaltijden bij onze klanten thuis.

  Ben jij een vroege vogel, in het bezit van een geldig rijbewijs en bereid één of meerdere ochtenden per week een uurtje te besteden aan vrijwilligerswerk, dan nodigen wij je van harte uit te reageren.

  Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Saskya de Keijzer, Sociaal Werker Mantelzorg en Vrijwilligerswerk Bergen op Zoom, via: saskya.dekeijzer@wijzijntraversegroep.nl.

   

 • Nieuwe vrijwilligers voor het welzijnswerk in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Voor de welzijnsdienst in Bergen op Zoom zoeken we nieuwe vrijwilligers die kwetsbare bewoners in Bergen op Zoom willen ondersteunen.

  We zoeken mensen voor de klussendienst, maatjes, boodschappendienst etc.

  We zoeken met name wat jongere vrijwilligers om de diversiteit in het vrijwilligersteam te vergroten.

   

   

   

 • Vrijwillige medewerker voor het spreekuur van Bureau Sociale Raadslieden gezocht!

  Omgeving Bergen op Zoom

  Ter versterking van Bureau Sociaal Raadslieden zijn wij op zoek naar:

  Vrijwillige medewerkers voor ons spreekuur in Bergen op Zoom

  die het leuk vinden onze bezoekers te informeren en te adviseren als zij vragen hebben op het terrein van wet- en regelgeving.

   

 • Kind aan Huis in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom, Steenbergen

  WijZijnTraversegroep Bergen op Zoom zoekt vrijwilligers voor zijn project  Kind aan Huis. In dat project ondersteunt WijZijn gezinnen die zich (tijdelijk) in een moeilijke situatie bevinden. We nodigen vrouwen en mannen uit om zich aan te melden.

   

 • Vrijwilliger ondersteuner van mantelzorger in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Ondersteuning bieden aan mantelzorgers

  Zorgt u graag voor mensen? Bent u een zorgzaam type en wilt u graag iets betekenen voor een ander? Dan is het ondersteunen van mantelzorgers misschien iets voor u.

   

 • Trainingsondersteuners voor de vrijwilligersacademie Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Vrijwilligers kunnen cursussen volgen om (extra) kennis te vergaren waardoor zij beter toegerust zijn om hun functie goed uit te oefenen of tenminste de handvaten krijgen als extra ondersteuning voor hun taak.

 • Moestuin beheer / onderhoud

  Omgeving Bergen op Zoom

  Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met groene vingers die in een coördinerende rol samen met de bezoekers de werkzaamheden in de moestuin van het Doe Centrum en het tuinonderhoud om het pand van het Doe Centrum vorm willen geven.   

 • Boodschappendienst Bergen op Zoom en omgeving

  Omgeving Bergen op Zoom, Steenbergen

  Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om eens per week boodschappen te doen voor ouderen die wegens omstandigheden hier niet meer toe in staat zijn. 
   

 • Chauffeur/begeleider ziekenhuisafspraak senioren

  Omgeving Bergen op Zoom

  Bij WijZijn Traverse groep komt vaak de vraag om met ouderen samen een bezoek aan een arts af te leggen. Ouderen die niet met de deeltaxi naar het ziekenhuis mogen of kunnen, krijgen begeleiding van een vrijwilliger die samen met hen op pad gaat.

 • Vrijwillig begeleider scootmobieltochten

  Omgeving Bergen op Zoom

  WijZijn is op zoek naar een scootmobielgebruiker die met deze scootmobiel als ‘kopman’ vooraan wil rijden tijdens de scootmobieltochten van scootmobielclub ‘Samen Onderweg’. We zoeken iemand die uitmuntend met een scootmobiel kan rijden, de verkeersregels goed kent en de tochten wil helpen uitzetten.

Stel uw vraag