Vrijwilligersvacatures

Fijn dat u zich wilt inzetten als vrijwilliger! Want vrijwilligers zijn onmisbaar.

Onze vacatures

Hieronder vindt u openstaande vrijwilligersvacatures. We hebben een heel divers aanbod aan vrijwilligerswerk. Er is plaats voor doeners én denkers. Heeft u een eigen idee? Heeft u deskundigheid, of ervaring, die u graag wilt inzetten? Dan maken wij graag een afspraak. Voor andere vacatures in uw gemeente kunt u terecht op de website van VIP Bergen op Zoom / Steenbergen. Daar vindt u alle vacatures in uw gemeente.

 

Vacatures

5 vacature(s) gevonden

 • Nieuwe vrijwilligers voor hulp bij administratie in Bergen op Zoom gevraagd.

  Omgeving Bergen op Zoom

  Het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) Bergen op Zoom zoekt nieuwe vrijwilligers. 

  WijZijn helpt voorkomen dat mensen buiten de boot vallen door kwetsbaarheid op tijd te signaleren. Wij ondersteunen mensen om (weer) zelfredzaam te worden. En we stimuleren mensen om zich in te zetten voor elkaar en voor de gemeenschap. 

  Voor sommige mensen is het op orde houden van de administratie erg lastig. Hierdoor kunnen schulden ontstaan en komen mensen in lastige situaties. Door deze mensen te helpen met budgetbeheer of het uitzoeken van papieren kunt u op een waardevolle manier een bijdrage leveren aan het welzijn van een ander!

  Als vrijwilliger ondersteun je bij een deel van de werkzaamheden die een maatschappelijk werker heeft. Je wordt door hen ingezet om, met klanten samen een overzicht van de schulden te maken , mappen te ordenen of alvast een budgetplan (overzicht van inkomsten en uitgaven) te maken. 

  We zoeken iemand die stevig in zijn schoenen staat en goed met de maatschappelijk werken kan overleggen en overdragen. 

  Heeft u interesse of wilt u gewoon iets meer weten over de vacature, vul dan onderstaand formulier in. 

   

   

 • Nieuwe vrijwilligers voor de werkgroep Rouw gevraagd!

  Omgeving Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht, Halderberge, Tholen, Steenbergen

  WIL JE SAMEN MET IEMAND IN ROUW OP PAD VAN DONKER NAAR LICHT?

  De werkgroep is voor de verschillende afdelingen  op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor rouwbegeleiding; individueel of voor een groep. De werkgroep is ook op zoek naar mensen die willen meedenken en –werken in de kerngroep die de groep vrijwilligers aanstuurt.

  De werkgroep

  De werkgroep Rouwbegeleiding West-Brabant en Tholen wordt ondersteund door WijZijn Traverse Groep.

  Doel van de werkgroep is het bevorderen van de bewustwording ten aanzien van het omgaan met dood en rouw en  ondersteuning  bieden tijdens het rouwproces.

  In onze samenleving is het niet meer zo vanzelfsprekend dat dood en rouw bij het leven horen. Het liefst wordt er niet meer aan gedacht, niet over gesproken en wordt het snel vergeten. Voor rouwenden is het  belangrijk en fijn om er wèl over te spreken, ook na een paar maanden en ook na een jaar, drie jaar of langer.

  Openheid en erover praten helpt te leren leven met het verlies en de herinnering aan je dierbare levend te houden.

  De werkgroep ontwikkelt activiteiten rondom drie aspecten:

  Rouwbegeleiding bestaande uit:  individuele begeleiding, lotgenotengespreksgroepen  en Rouwcafé de Zoom

  Voorlichting: thema-avonden, lezingen en informatieavonden,

  Herdenkingsbijeenkomsten rondom Allerzielen.

  De werkgroep Rouwbegeleiding bestaat uit geschoolde vrijwilligers met verschillende maatschappelijke en professionele achtergronden.  Veel van deze vrijwilligers zijn ervaringsdeskundigen die hun eigen proces zodanig verwerkt hebben dat zij nu anderen kunnen en willen ondersteunen. Andere vrijwilligers heb werk gedaan (betaald of vrijwillig) waarin ondersteuning bij rouwverwerking een onderdeel was. Door het volgen van intervisies, bijscholingen en symposia op het gebied van rouw  ontwikkelen de vrijwilligers zich verder. Veel van de vrijwilligers dragen ook bij in de ontwikkeling van de werkgroep door bijvoorbeeld deel uit te maken van de kerngroep of bij te dragen aan de nieuwsbrief en andere communicatie.

  Wie zoeken wij?

  U heeft affiniteit met rouw en verlies. U beschikt over goede communicatieve vaardigheden of staat er voor open uzelf daarin te ontwikkelen. U bent bereid om een deel van uw vrije tijd te besteden aan medemensen die in rouw zijn.

  Herkent u zich in bovenstaande beschrijving en spreekt de werkgroep u aan? Dan is vrijwilliger worden bij de werkgroep mogelijk iets voor u.

  U dient als potentiele vrijwilliger de kadertraining te volgen waarin u als vrijwilliger o.a. kennis en training krijgt over rouw en verlies, begeleiding van rouwprocessen en het begeleiden van een Lotgenotengroep. Na de training evalueren we of de rouwbegeleiding iets is wat bij u past en welke begeleidingen u wilt gaan doen. Wij bieden vervolgens intervisies, bijscholingen en een onkostenvergoeding.

  Aarzel niet en meld u aan voor een vrijblijvend gesprek. U bent van harte welkom!

  Website: www.wijzijntraversegroep.nl/rouw-verwerking-en-verlies  

 • Nieuwe tuinenvrijwilligers gevraagd voor de welzijnsdiensten in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Groene vingers gezocht!

   

  De welzijnsdiensten in Bergen op Zoom is onderdeel van WijZijn Traverse Groep en heeft als doel om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Wij werken aan dit doel door het aanbieden van diverse diensten zoals klusjes, administratieve ondersteuning, maatjes etc. Deze diensten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

  De welzijnsdiensten krijgen regelmatig vragen van inwoners die door een beperking hun tuin niet meer goed kunnen bijhouden. Voor deze vragen zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om andere bewoners uit de gemeente Bergen op Zoom te helpen met het bijhouden van hun tuin. De welzijnsdienst in Bergen op Zoom  heeft een leuke enthousiaste groep vrijwilligers en er zijn mogelijkheden voor scholing.  Daarnaast organiseren we een aantal keer per jaar vrijwilligersbijeenkomsten.   

   

  Enthousiast geworden? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

  Je kunt contact opnemen via e-mail: Saskya de Keijzer, 

  Coördinator Welzijnsdiensten, Werkdagen: maandagochtend, dinsdagochtend en woensdag hele dag Jacob Obrechtlaan 5 | 4611 AP Bergen op Zoom
  0164 237056 / 06-18263780
  www.wijzijntraversegroep.nl

   

 • Kind aan Huis in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom, Steenbergen

  WijZijnTraversegroep Bergen op Zoom zoekt vrijwilligers voor zijn project  Kind aan Huis. In dat project ondersteunt WijZijn gezinnen die zich (tijdelijk) in een moeilijke situatie bevinden. We nodigen vrouwen en mannen uit om zich aan te melden.

   

 • PR/ comminucatie vrijwilliger gezocht voor de Welzijnsdiensten in Bergen op Zoom

  Omgeving Bergen op Zoom

  Welzijnsdiensten Bergen op Zoom is er voor alle kwetsbare burgers jong en oud, ongeacht sociale achtergrond of beperking. Met ons werk maken wij het meer mogelijk dat kwetsbare mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. 

   

  We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die handig is met sociale media en het leuk vindt om het team één of twee dagdelen per week te helpen om de Welzijnsdienst beter op de kaart te zetten. 

  Heb je interesse of vragen dan kun je onderstaand contactformulier invullen. 

   

Stel uw vraag