Mobiliteitsconsulent – maakt mensen mobiel

Mobiliteitsconsulenten zijn deskundige vrijwilligers die u op weg helpen van A naar B. Zij beantwoorden bijvoorbeeld vragen over het gebruik van het OV en de OV-chipkaart. Zij adviseren en informeren daarbij niet alleen over het gebruik van het reguliere openbaar vervoer, maar ook over de deeltaxi en andere vervoersdiensten in de gemeente.

Wat doet een mobiliteitsconsulent?

Iedere inwoner uit de gemeente Bergen op Zoom, die moeite heeft uit te zoeken hoe het zit met het openbaar vervoer en daarbij geen hulp kan inschakelen van familie, vrienden, buren of kennissen, kan en mag de hulp inschakelen van de Mobiliteitsconsulent. De Mobiliteitsconsulent is het lokale aanspreekpunt, de vraagbaak voor iedereen die meer wil weten over het openbaar vervoer en andere lokale vervoersmogelijkheden. U kunt hier terecht als u vragen heeft over:

 

  • Uw mobiliteit;
  • Over reizen met het openbaar vervoer (OV) en andere lokale vervoersmogelijkheden;
  • Over het gebruik van de OV-chipkaart;
  • Als u behoefte heeft aan een persoonlijk reisadvies op basis van uw reisbehoefte en mogelijkheden;
  • Als u reizen met het OV in de praktijk wilt uitproberen en het fijn vindt als er iemand de eerste keer mee gaat.

U kunt contact opnemen met WijZijn Bergen op Zoom of Vraagwijzer Bergen op Zoom. Ook kunt u rechtstreeks een email sturen naar mobiliteitsconsultent@wijzijntraversegroep.nl. Onze vrijwilliger neemt dan vervolgens zelf contact met u op om een afspraak te maken op één van onze locaties in Bergen op Zoom, Halsteren of Lepelstraat.

Stel uw vraag