Netwerkmaatjes

Wat is een netwerkmaatje?
Een netwerkmaatje is een getrainde vrijwilliger die u kan helpen uw dagelijks leven aangenamer te maken. Samen onderzoekt u wat u wilt veranderen in uw leven en hoe u dat kunt doen. 

Gaat het om vriendschap, hulp bij het zorgen, een luisterend oor? Misschien wilt u verwaterde contacten weer nieuw leven inblazen. U gaat met het netwerkmaatje ongeveer één keer per week of twee weken actief aan de slag om uw sociale netwerk te versterken. Stap voor stap. U bepaalt het tempo en uw behoefte en wensen staan daarbij centraal.

Sociaal netwerk
Het sociale netwerk is een verzamelnaam voor de groep mensen met wie u een sociale relatie onderhoudt. Netwerken bestaan uit hechte contacten tussen mensen die elkaar regelmatig zien, maar ook uit contacten die meer op afstand zijn of een meer los karakter hebben. 

Uw netwerk kan zorgen voor praktische, sociale of emotionele steun. Een actief sociaal netwerk leidt bovendien tot meer plezier. Het is belangrijk om bijvoorbeeld interesses te delen of gewoon voor de gezelligheid. Het kan net dat extra beetje aandacht bieden waar u zich beter door voelt.


 

Voor wie?
Soms kan het moeilijk zijn om de eigen sociale contacten (weer) op te starten of uit te breiden. De inzet van een netwerkmaatje kan hierbij helpen. Netwerkmaatjes zijn onderdeel van Wonen+, een dienst van WijZijn Traverse groep.

U kunt zich aanmelden voor een netwerkmaatje, maar ook een ander kan dat voor u doen. Na aanmelding volgt er een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin krijgt u meer informatie over de mogelijkheden.

Wilt u zich aanmelden voor een netwerkmaatje?
Dan kunt u een mail sturen naar:
wonenplus@wijzijntraversegroep.nl

Of bellen naar:
06-38772526
 

Wonen+

Netwerkmaatjes zijn onderdeel van Wonen+. Bekijk hier de andere diensten van Wonen+.

Stel uw vraag